top of page
  • Yazarın fotoğrafıbarış ucuzcu

Yaşlı Bakımı Hizmetleri - Yaşlı Bakımı Fiyatları

Güncelleme tarihi: 25 Tem 2021

Yaşlı Bakımı Hizmetleri

Akrabalarımızın ya da sevdiklerimizin belirli yaşlara gelmesi ile birçok ihtiyaçlarının arttığını söyleyebiliriz ve yaşlı bakımı hizmetleri sayesinde yaşlı bireylerin birçok öz ihtiyaçları giderilebilir. Kişilerde çeşitli ekonomik kaygıların bulunması olasıdır. Bu yüzden yazımızda yaşlı bakım ücretleri hakkında bilgiler verecek, yaşlı bakımı fiyatları konusunun neye göre değişkenlik gösterdiğini anlatacağız. Amacımız, size en iyi yaşlı bakım firmaları hizmetini anlatmak ve yaşlı bakımı görevleri hakkında sizi bilgilendirmek. Yaşlı bakımı çok hassas bir konu olduğundan, yaşlı bakımı görev tanımı iyi bir şekilde yapılmalıdır.


Yaşlı Bakımı Hizmetleri - Yaşlı Bakımı Fiyatları - DoktorElit
Yaşlı Bakımı Hizmetleri - Yaşlı Bakımı Fiyatları - DoktorElit

Yaşlı bakımı hizmetleri denildiği zaman akla ilk başta huzurevleri gelmelidir. Yatalak yaşlı hasta bakımı için hizmet veren huzurevleri, birçok ailenin tercihi olmaktadır. Bunun belirli nedenleri vardır. Bu nedenler şuna göre sıralanabilir:

  1. Huzurevinde verilen yaşlı bakımı hizmetlerinin kalitesi

  2. Yaşlı bakımı fiyatlarının uygunluğu

  3. Yaşlı bakım firmaları arasında adını duyurmuş ve güvenilir olması

Yaşlı Bakım Ücretleri

Yaşlı hasta bakım merkezlerinin fiyatları genellikle değişkenlik gösterir. Bu noktada yaşlı bakımı fiyatları araştırmanız sırasında özellikle hizmetlere nelerin dahil olduğunu bilmek önemlidir. Huzurevleri içerisinde daha yoğun bir bakıma ihtiyaç duyan kişiler bulunmaktadır.

Buna örnek olarak yatalak hasta bakımı hizmeti verilebilir. Eğer sizin de yakınınız detaylı ve 7/24 takip gerektiren bir hastalıktan muzdarip ise kesinlikle bu tür hizmetlere ekstra şekilde dikkat etmelisiniz.

Elbette evde bakım gibi tercihlere de yönelebilirsiniz. Bunun için ilk başta çok tecrübeli bir yaşlı bakıcısı bulmalısınız. Evde sağlık takibi yapmak kolay bir eylem gibi görünse de, tecrübesiz bir insan için bu zor olmaktadır.

Evde bakım hizmetinde doctor kontrolü gerektiği için bir doktor ile anlaşıp evi ziyaret etmesini talep edebilirsiniz. Ufak ihmallerin kötü sonuçlar doğurabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.


Yaşlı Bakım Ücretleri - Yaşlı Bakım Firmaları
Yaşlı Bakım Ücretleri - Yaşlı Bakım Firmaları


Bu yüzden, eğer evde bakım için bakıcı arıyorsanız tecrübeli ve bilgili olmasını ön plana koymalısınız. 24 saat hasta ile ilgilenen bir bakıcı bulmak zor olabileceği gibi, hasta bakıcı ücretleri beklediğiniz kadar ekonomik olmayabilir. Hasta bakıcı maaşlarının tek başına ekonomik olacağını düşünseniz bile, ek olarak çeşitli kontrollerin her zaman yapılması gerektiğini unutmamalısınız.

Evde hasta bakımı konusunda çevrenizdeki bireylerden fikir alabilirsiniz. Yaşlı bireylerin bakıcıları, bebek bakıcısı gibi olmayabilir. Birinde yabancı dil gözetirken, yaşlı bakıcılarında tamamen hizmet gözetmeniz gerekir. Hasta bakıcısına özellikle saygılı ve duruşunun iyi olması için güvenmelisiniz.

Bazı hasta bakıcılar ev işleri için de yardımcı olur. Evde bakım hizmetinde elbette bunlara da dikkat etmeniz gerekir. Ek olarak, yaşlı bakımı fiyatları, bir yere kadar bütçenize uygun olmalıdır. Ancak ekonomik olsun derken hizmetinizden ödün vermemelisiniz.

Yaşlı Bakım Firmaları

Yaşlı bakım firmaları denildiğinde, akla ilk gelen yer huzurevleri ve bakımevleri olmaktadır. Huzurevleri içerisinde bir seçim yapmanız gerekirse bu kesinlikle evinize ya da işyerinize yakın olan bir huzurevidir. Bu sağlandığı zaman, en azından yakın olduğu için yaşlı yakınınızı sıklıkla ziyaret etme şansınız olmaktadır.

Yaşlı hasta bakım için en önemli hizmetlerden biri olan sürekli takip sistemi, birçok insan için anahtar nokta olmaktadır. DoktorElit, bünyesinde en deneyimli ve bilgili çalışanları bulunduran ve kameralı takip sistemi olan bir huzurevidir. Konumu dolayısı ile çok merkezidir.

İstanbul Kartal’da kurulan Doktor Elit, büyükşehirde olmasına rağmen yeşillik içerisinde ve huzurlu bir yerleşkeye sahiptir. Hem kolayca ulaşım sağlanabilir hem de izole olduğu için huzurevi sakinlerine iyi bir atmosfer yaratır. Doktor Elit, hasta bakıcılarının deneyimli ve hoşgörülü olmasına özen gösterir.

Kişilerin yaşı ilerledikçe, huysuzluk ve sinir gibi duyguların arttığı gözlemlenmiştir. Bu noktada, hasta bakıcıların sabırlı olması ve saygılarından ödün vermemesi ilk şart olarak görülür.

Eğer hasta bakıcılar ile huzurevi sakinlerinin arası iyi olur ise kendilerini o kadar evinde hissedeceklerdir. Çalışanların yaşlı bakımı görevlerini en iyi şekilde yapması beklenir. Peki, nedir bu yaşlı bakımı görevleri?

Yaşlı Bakımı Görevleri

Yaşlı bakımı görevleri denildiğinde birçok görev sıralanabilir. Hastanın ihtiyacına dayalı olarak bu hizmetler çeşitlenir. Örneğin yatalak hasta bakımı için, sürekli gözetim gerektiği gibi fizik tedaviye de ihtiyaç duyulabilir.

Bunun en büyük nedeni yatalak hastanın hareket edememesi ve bu nedenle vücudunda yaraların oluşabilmesidir. Fizik tedavi, fıtığı olan ya da bu tür dertlerden şikayetçi olan huzurevi sakinleri için çok önemli bir hizmettir.


Yaşlı Bakımı Görev Tanımı - Yaşlı Bakımı Görevleri
Yaşlı Bakımı Görev Tanımı - Yaşlı Bakımı Görevleri

DoktorElit, 7/24 takip sistemi sayesinde hastalarını detaylı şekilde gözetir. İsteğe bağlı olarak kamera sistemi sayesinde aileler yaşlı bireyi izleyebilmektedir. Buna ek olarak, kurucularının doktor olması nedeni ile her zaman doktor kontrolü yapılır. Bu sayede bütün hizmetlerin detaylı şekilde verildiğini size kanıtlar.

Yaşlı bakımı görevlerinden bir diğeri ise, gerektiğinde doğru müdahalelerin yapılmasıdır. Uzman doktorların müdahalesi sayesinde iyi bir sonuç almak mümkündür. Bu noktada kişiler, evde bakıma kıyasla huzurevlerinin daha iyi olduğunu görebilir.

Yaşlı Bakımı Görev Tanımı

Yaşlı bakımında, görev tanımı yapmak önemlidir. Bunun nedeni, hasta bakıcıların, hemşirelerin ve doktorların görevlerini iyi kavramak ve birbirinden ayırt edebilmektir. Örneğin hasta bakıcılar kişilerin 7/24 takibini yaparken, olası bir acil durum meydana geldiğinde doktor ile irtibat kurmalıdır.

Hasta bakıcı doktor ile iletişim halinde olduğu için gerekli müdahaleyi doktorun yapmasını sağlamalıdır. Gerekli tedaviyi yapan doktora, hemşire eşlik eder ve bu sayede doğru bir tedavi uygulanmış olur.

Yaşlı bakımı görev tanımı, evde bakım için nelere ihtiyacınız olduğunun bir göstergesi olabilir. Sadece hasta bakıcı ile evde bakım sağlamak maalesef ki yeterli olmayabilir. Bir doktorun ve hemşirenin olması, yaşlı yakınınız için çok önemli bir ayrıcalıktır.

Daha fazla bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bizleri sosyal medyada takip ederek kurumumuz hakkında bilgi edinebilirsiniz. Instagram - Facebook


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page