top of page
  • Yazarın fotoğrafıbarış ucuzcu

Kartal Huzurevleri ve Kadıköy Huzurevleri Fiyatları

Kartal Huzurevleri

Herkes farklı yaşlanır. Her yaşlı birey de bir huzurevinde sağlanan özel yardım ve bakıma ihtiyaç duymaz. Ancak bireyler bağımsız yaşama yetilerini kaybetmeye başladıklarında huzurevi tercih edilmelidir. Kartal huzurevleri ve Kadıköy huzurevleri gibi çok aranan yerler hakkında size vereceğimiz bazı tüyolar ile en uygun huzurevini bulmanız mümkündür.


Huzurevine taşınma konusunda, çok erken hareket etmek ilişkilerinizde çatışmalara yol açabilir. Yine de, sevdiklerinizin bağımsız yaşama yeteneğinin giderek zorlaştığını gösteren, farkında olmanız gereken bazı belirtiler ve durumlar vardır. Bu makalemizde huzurevi zamanının geldiğine dair erken uyarı sinyallerinden ve bir huzurevinin barındırması gereken özelliklerden bahsedeceğiz.





Özellikle demans hastalarında yaygın olan, günün ilerleyen saatlerinde artan ajitasyon, yönelim bozukluğu veya kaygı, bakım verenleri zorlayabilir, aile rutinlerini kesintiye uğrayabilir ve ilişki üzerinde stres yaratabilir. Bu noktada bakim merkezi içerisinde verilen hizmet, bireylerin en iyi şekilde hareket etmesini sağlar.


Yaşlı bakımevi, özel olarak eğitilmiş personelleri ile kaldırma, hareket etme ve yürümeye yardımcı olacak özel ekipmanları bulundurur. Bu nedenle, yakınınız evinde dolaşırken rahatsızlık duyuyorsa, sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorsa, artık yalnız yürüyemiyorsa ve baston ya da yürüteç kullanmaya ihtiyacı varsa, bakım ve rehabilitasyon merkezi iyi bir seçim olacaktır. Bu gibi durumların uzman gözetiminde daha güvenli ve daha rahat olduğu tartışmasız bir konudur.


Sevdiklerinizi yaşlı bakım merkezine yerleştirdiğinizde, reçetelerini doktorun istediği gibi aldıklarından emin olmak için kalifiye bir uzmana sahip olacağından emin olabilirsiniz. Bu size yakınınızın sürekli kontrol edildiğinin bir güvencesini verir.


Yakınınız tuvalete zamanında ve yardımsız gitmekte zorlanıyorsa, ıslak bir yatakla uyanıyorsa, hareket kabiliyeti veya bağırsak kontrolü zayıflığı nedeniyle daha fazla kaza geçiriyor ise, kesinlikle bir yaşlı bakım evine taşınma konusunda onunla konuşmanın zamanı gelmiştir. Haftanın yedi günü, günde 24 saat tuvalet konusunda onlara yardımcı olacak birinin bulunması, itibarlarını ve özgüvenlerini geri kazanmalarına yardımcı olur.


Yalnız olmak sevdikleriniz için stresli olabileceğinden, her gün onun birincil bakıcısı olmak sizi çok fazla anksiyete ve endişe altına sokabilir. Tükenmişlikten, hastalıktan veya bir oğul veya kız olarak ebeveynleriniz ile olan ilişkinize zarar vermekten kaçınmak için bunu mümkün olan en kısa sürede anlamanız çok önemlidir.


Kadıköy Huzurevleri

Sevdiğiniz bir yakınınızı huzurevine yerleştirme zamanının ne zaman olduğunu belirlemek elbette zordur. Bununla birlikte, hayatınızda bu belirtilerden birkaçını fark etmeye başladıysanız, önceden hazırlanmak iyi bir fikirdir.


Önceden seçeceğiniz huzurevi için geniş kapsamlı bir bakım hizmeti araştırması yapmanız önerilir. Bu kapsamda Doktor Elit, bakım hizmetini en iyi şekilde gerçekleştiren, kadrosu ile kendini kanıtlamış, yeri itibariyle pek çok kişi tarafından tercih edilen bir huzurevidir.


Kadıköy huzurevleri ve daha birçok ilçedeki huzurevleri arasında tercih sıranıza öncelik Özellikle aranan yatalak hasta bakımı, fizik tedavi ve daha birçok benzer hizmet sağlar. Bakıma ihtiyaç duyan demans hastaları, alzheimer hastaları ve bunun gibi mental hastalıklar için de profesyonel bir ekibi bulunur.


2018 yılında açılan Doktor Elit, 2010 yılında ve daha sonralarda artan nüfus ile birlikte çokça ihtiyaç duyulan huzurevi kavramına farklı bir yaklaşım getirmek için kurulmuştur.

Bakım evlerinde yaşayanların günlük aktivitelere katılmaları gerekmektedir. Bu kanunun bir gereğidir. Sonuç olarak, bu eylemlerin kapsamı ve kalitesi araştırmaya değer bir konudur. Doktor Elit, bunu bütün misafirlerine en iyi şekilde sağlar.





Aktivitelerin çoğu kapalı mekanlarda gerçekleşecek olsa da, bazı bakım tesisleri, sakinlerin dışarı çıkıp biraz temiz hava almaları için fırsatlar sağlar. Tıpkı Doktor Elitin yerleşkesinde olduğu gibi, kişiler huzur dolu yeşillik bir alanda olmayı arzulayacaktır.

Aile üyelerinin ziyaretleri, misafirlerimizin ruh sağlığı ve mutluluğu için son derece faydalı olabilir. Sonuç olarak, ne zaman ve ne kadar süreyle ziyaret edebileceğinizi sormalısınız. Çalışma saatleri belirlenmiş veya ziyaret etmeden önce telefon etmeniz gereken yerlere dikkat etmelisiniz.


Son olarak, dikkate alınması gereken önemli bir konu daha vardır ve sıklıkla göz ardı edilen bir konudur. Personel odadan odaya koşuyorsa, sevdiğiniz kişi hak ettiği özeni ve ilgiyi göremeyebilir.


Ayrıca, personel bunalmış görünüyorsa, huzurevi sakinleri ile önemli bağlar geliştirmeden ayrılabilirler. Bu gibi durumların ortaya çıkmaması için özellikle tecrübeli ve yeterli sayıda çalışan ile işimizi sürdürüyoruz. Çalışanlarımızın güler yüzlü ve anlayışlı olması da kırmızı çizgimiz oluyor.


Mümkün olduğunca çok sayıda huzurevini ve bakım tesisini ziyaret etmenizi ve mümkün olduğunca çok soru sormanızı öneririz. Bu sayede sevdiklerinizin içine sinen ve rahat olacağı bir yer bulmuş olursunuz.

DoktorElit Yaşlı Bakım Merkezi hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz. Bizleri sosyal medyada takip ederek etkinliklerimizi görebilirsiniz. Instagram - Facebook

154 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page